Belföld

Még nincs meg a patakba esett kisfiú

Még nem találták meg azt a hétéves kisfiút, aki egy megáradt és emiatt igen sebes folyásúvá vált patakba esett vasárnap délután a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajólászlófalván.

A mentőcsapat vezetője veszélyesnek tartja a vízben való kutatást, ezért azt kedden kísérlik meg újra – tájékoztatta Lehóczky László az MTI-t.

Érdemben, vagyis a vízben nem tudtuk hétfőn folytatni a kutatást, kedden kíséreljük meg azt újra – mondta a Spider miskolci speciális mentőcsapat vezetője. Lehóczky László szerint a keresőket, búvárokat életveszélyes lenne beengedni a rendkívül gyors sodrású vízbe, vasárnap az egyik búvárt elragadta a sodrás, őt is menteni kellett.

Hétfőn a megáradt patak vízszintje valamelyest csökkent, de az áradat sebessége jottányit sem. A partról hétfőn is folyamatosan figyelték a szakemberek a patakot, hátha rábukkannak a gyerekre, de egyelőre nincs nyoma.

A gyerek kutatását vasárnap sötétedés után felfüggesztették, de hétfőn reggel újrakezdték – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel. A gyereket eltűntként kezelik – mondta Dobson Tibor.

A Spíder miskolci speciális mentőcsapat vezetője az MTI-nek elmondta, hogy igen nehéz a kutatás, óriási sebességű a megáradt patak, a meder tele van akadályokkal, akácágakkal. Lehóczky László hozzátette: vasárnap mintegy hatszáz méter hosszúságú szakaszt vizsgáltak át.

A gyerek három másik társával volt a megáradt patak partján, amikor belecsúszott a vízbe, az áradat pedig magával ragadta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik