Belföld

Pokorni szerint belső ellenségeket keresnek

Pokorni Zoltán nem kívánja kommentálni a hétfői Magyar Nemzetben megjelent írást, amely többek között azzal vádolja, hogy át akarja venni a hatalmat a Fideszben.

Pokorni Zoltán a szerdai Népszabadságban megjelent nyilatkozatában a cikkre reagálva annyit mondott, hogy nem a sajtón keresztül akar vitázni a Fidesz belső ügyeiről. A kérdésre, hogy szerinte ki állhat a támadás mögött, azt válaszolta: „El tudom képzelni, hogy egyeseket oly mértékben megrázott a vereség, hogy elveszítették a tisztánlátásukat, ezért belső ellenséget keresnek. De ezt a szórakozást inkább hagyják meg a bulvársajtónak, a krimiíróknak.” A Magyar Hírlapnak Pokorni Zoltán, szintén szerdán megjelent nyilatkozatában, kijelentette, hogy nem tekinti magát liberálisnak.

Ne kísérletezzen azzal, hogy egy napilapban egy egyetemista által jegyzett cikkből vezeti le egy párt válságát, mert ez képtelenség – mondta Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezető-helyettese szerdán reggel a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában egy őt kérdező újságírónak. – Ilyen vélemény bármikor, bárhol megjelenhet – tette hozzá. Mint mondta, egy egyetemista Pokorni Zoltánról írt cikke „egy szavazónak volt egy véleménye”. Még csak az sem derült ki az írásból, hogy az illető Fidesz-tag-e – mondta Debrecen fideszes polgármestere.

Hétfőn a Magyar Nemzet Egei Antal egyetemi hallgató Pokorni Zoltán birodalmat épít címmel, A konzervatív jobboldal nem kerülhet liberális politikus kezébe alcímmel írt cikkét jelentette meg, amelyben többek között az áll: a Fidesz alelnöke számára „láthatóan most jött el az idő ahhoz, hogy Orbán Viktorral szemben a párton belüli lehetséges legerősebb pozíciót kiharcolja magának, célja pedig végső soron a szövetségen belüli teljes hatalomátvétel lehet”. A cikkíró azt is állítja, hogy a fideszes politikusnak „minden hájjal megkent üzletemberek adnak tanácsokat”, s esetenként azt az utat választja, amelyik „a jobboldali táborban morálisan elfogadhatatlan”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik