Belföld

Fegyveres bankrablás volt Újpesten

Fegyveres rablás történt szerdán délelőtt egy budapesti pénzintézetben: a rabló két biztonsági őrt meglőtt és bombával is fenyegetőzött. A rendőrség lezárta a környéket – közölte a BRFK szóvivője.

Schőn Péter az MTI-nek elmondta: fél 12-kor egy harminc év körüli férfi a IV. kerületi Árpád úti K and H bankfiókban fegyveres rablás során megsebesített két biztonsági őrt, majd gyalogosan távozott a helyszínről. Mint mondta, az elkövető a bankfiókban az alkalmazottaktól pénzt követelt, és azzal fenyegetőzött, hogy a magával hozott szatyorban bomba van.


Miután nem kapott pénzt az alkalmazottaktól, a magával hozott fegyverrel a bankban lévő két biztonsági őrt megsebesítette. A sérülteket kórházba szállították, sérülésük súlyos – mondta a szóvivő, aki megerősítette, hogy a támadó az egyik biztonsági őrt lábon, a másikat pedig mellkason lőtte, és hátrahagyta azt a szatyrot, amivel fenyegetőzött, hogy bomba van benne. A terület átvizsgálása idején a rendőrök a környéket 100 méteres körzetben lezárták, amíg a tűzszerészek dolgoznak – tette hozzá.


A budapesti rendőrfőkapitány egymillió forint jutalmat ajánlott a nyomravezetőnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik