Belföld

Enyhítenek a házi disznóvágás szabályain

A tervek szerint négyszeresére emelik a házilag előállítható és eladható húskészítmények engedélyezett mennyiségét- mondta el az FVM munkatársa az InfoRádióban.

Eladni továbbra is csak olyan húskészítményt lehet, amelyhez megfelelő engedélyekkel működő vágóhídon vágták le a disznót, marhát vagy juhot. A tőkehúst ezentúl sem értékesíthetik a kistermelők – közölte Deák Ferenc, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) élelmiszerbiztonsági osztályvezetője.

A tárca tervei szerint azonban az eladható vagy másnak átadható húskészítmény mennyiségét a jelenlegi 50 kilogrammról 200-ra emelik. Hetente 200 baromfit és 50 nyulat vághat le a kistermelő értékesítési céllal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik