Belföld

A koalícióról szavaz az MSZP

Tizenegy óra után néhány perccel elkezdődött a Magyar Szocialista Párt pár kongresszusa Budapesten. A tanácskozáson a küldöttek a koalíciókötésről szavaznak.

A kongresszust megelőzően a párt országos választmánya ülésezett, majd 11 óra után megérkezett a tanácskozásra Gyurcsány Ferenc és felesége, Hiller István pártelnök úgyszintén feleségével, Mandur László elnökségi tag, Molnár Gyula, a párt budapesti elnöke és Lendvai Ildikó frakcióvezető társaságában. A kongresszuson először Hiller István szólal fel, ezt követően Gyurcsány Ferenc elemzi a választások eredményét, illetve a kormányprogramról beszél.

A kormányfő beszéde után rövid politikai vita következik, melyen várhatóan felszólal Lendvai Ildikó és Horn Gyula egykori miniszterelnök. Végül ismét a miniszterelnök hozzászólására kerül sor. A kongresszus végén a küldöttek a koalíciókötésről szavaznak.

A tanácskozás kezdetén az MSZP választási kampánydala volt hallható, miközben kivetítőkön a választási kampány fontosabb szocialista eseményeit lehetett figyelemmel követni. A tanácskozást Juhász Ferenc alelnök és Gál J. Zoltán, a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára vezeti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik