Belföld

Újbudán metróbiztost neveztek ki

Metróbiztost nevezett ki Újbuda önkormányzata, akinek feladata a 4-es metró építése során az összes, a XI. kerületet érintő döntés, változás koordinálása, és a kerületi érdekek képviselete.

Kovács Levente kinevezésével Újbuda szándéka az, hogy a koordináció a beruházó és a kerület között gördülékeny és gyors legyen, szakmai egyeztetési problémák feleslegesen ne hátráltassák a beruházást, illetve a kerület lakói a legteljesebb képet kapják a munkák állásáról – közölte Domonkos Csaba, Újbuda önkormányzatának sajtófőnöke. Hozzátette: a biztos további feladata, hogy elősegítse az építkezés engedélyezési eljárását a hatóságoknál, koordináljon a hatóságok és a beruházók között, és kezdeményezi a szükséges módosításokat a kerületi fejlesztési tervben.

A metróbiztos feladata az is, hogy előkészítse a metró kerületi meghosszabbítását, hiszen a kerület képviselő-testülete több határozatban, és a településfejlesztési, valamint a közlekedésfejlesztési koncepciókban is állást foglalt a mellett, hogy a 4-es metró budai végállomása a Virágpiacnál legyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik