Belföld

Szlávy-ügy: tagad a fővádlott

Tagadta a Szlávy Bulcsú megölése miatt indított büntetőper elsőrendű vádlottja, hogy köze lenne Szlávy megöléséhez – hangzott el a Pest Megyei Bíróságon folyó büntetőper hétfői tárgyalásán.

A tárgyaláson W. László nyomozás során tett vallomásait olvasta fel a bíróság. Eszerint több mindenről is tárgyalt W. László Szlávyval a budaörsi irodában 1997 júliusában, többek között arról is, milyen elégtételt kell adnia Szlávynak azért, amiért megerőszakolta W. László barátnőjét. Szlávy haláláról egy telefonhívásból értesült, amikor azt közölték vele, hogy „kiterítették a Bulcsút”. Akkor győződött meg a férfi haláláról, amikor barátnője lakásának garázsában, a szerelőaknában megtalálta a holttestet.

A vádlott a felolvasott vallomásaihoz annyit fűzött hozzá: Szlávy egyszer járt a budaörsi irodájában, de arra nem emlékszik, hogy ez 1997. július 30-án vagy 31-én történt-e. A vád szerint Szlávy július 30-án és 31-én is járt az irodában, és 31-én az elsőrendű vádlott felszólítására a harmadrendű vádlott az épület alagsorában fejbe lőtte a vállalkozót. A vádlott azonban kijelentette: Szlávy élve ment el az irodából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik