Belföld

Orbán Viktor a Fidesz meghatározó politikusa marad

Orbán Viktor továbbra is meghatározó politikusa marad a Fidesznek, de a következő évek kérdése, hogy a jövőben milyen posztot lát el – nyilatkozta az InfoRádiónak Kövér László.

„Orbán Viktor megkerülhetetlen tényezője marad a magyar belpolitikának úgy is, mint a Fidesz meghatározó politikusa. Hogy ezt pontosan milyen poszton fogja csinálni, az a következő évek kérdése, amit nem most tudunk eldönteni” – szögezte le a fidesz országos választmányának elnöke. Mint mondta, a Fidesz jelenlegi elnökségéről a kongresszus bizalmi szavazás keretében mond majd véleményt, és amennyiben megvonja a bizalmat, tisztújítás lesz. Hozzátette: ha a kongresszus továbbra is bízik az elnökségben, a tisztújítást jövőre tartják meg.

Kövér László kérdésre válaszolva elismerte: nem egy párt él abból, hogy Orbán Viktor-ellenes szavazatokat gyűjt be. Szerinte a legfájdalmasabb az, hogy „ebben a baloldali blokkhoz az MDF is csatlakozott”. Úgy vélte, a Fidesznek a törzsszavazói mellé a jövőben maga mellett kell tudnia azokat a bizonytalan szavazókat, akik most majd „az ígéretek visszájára fordulása miatt ábrándulnak ki a kormánykoalícióból”.


Kövér szerint négyszeres az MSZP fölénye a médiában: ha a Fidesz egy sajtótájékoztatón kritizálta a kormányt, vagy saját javaslatait próbálta bemutatni, akkor négyszer nagyobb esély volt arra, hogy az emberek az MSZP reakcióját észleljék. „Megítélésem szerint Magyarország erkölcsi, szellemi és politikai állapotának jövője szempontjából legalább ilyen fontos, milyen életmintát, értékrendet sugall, közvetít, sulykol főleg a felnövekvő generációk fejébe immár tíz éve az a kereskedelmi média, amely a maga egyperces híradójában, három tőmondatos híreiben látszólag kiegyensúlyozottan működik” – fogalmazott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik