Belföld

Épülhet az uszodatribün

Megépülhet a tribün a margitszigeti uszoda körül, miután engedélyt adott keddi rendkívüli ülésén a fővárosi önkormányzat városképvédelmi bizottsága az építmények közterület-használatához. Gyárfás Tamás elnézést kért a bizottság tagjaitól korábbi kijelentése miatt.

Múlt szerdán a kormánypárti és az ellenzéki képviselők szavazategyenlősége miatt még elutasította a bizottság az úszó Európa-bajnokság helyszínéül szolgáló margitszigeti uszoda lelátóinak megépítését. Ezúttal a kormánypárti többség voksaival döntöttek az engedély megadásáról. A képviselők ugyanakkor egyhangúlag elfogadhatatlannak nevezték, hogy egy építkezés végén kértek engedélyt az adott munkához.

A Magyar Úszószövetség elnöke korábban rémálomnak nevezte, ami a margitszigeti uszodaépítés körül zajlik. Május 5-én kijelentette: elmebeteg állapot a rendezvény előtt másfél hónappal arról vitázni, épüljön-e mobil lelátó, akik erről hoznak döntést, azokat pedig elmegyógyintézetbe kellene küldeni, nem bizottságokba.

Gyárfás most örül a döntésnek, amely szerint megépülhet a tribün, és megkövet mindenkit a korábbi kirohanásaiért, bár továbbra is furcsállja, hogy miután 2002-ben Magyarország megkapta az Eb rendezési jogát, most annak kell örülni, hogy a lelátó is megépülhet.

Az InfoRádióban elmondta: az Európai Úszószövetséget nem nagyon vigasztalja az, hogy jelenleg 140-en dolgoznak az uszoda építésén. Ők arra kíváncsiak, mikor lehet elkezdeni a rendezvény próbáit.

„Megkövetek mindenkit, akire azt mondtam, hogy eszement, de nem lehet ugrálni az Európai Úszószövetség idegein, nem lehet ilyen izgalmakat kelteni” – jelentette ki Gyárfás Tamás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik