Belföld

Kilépett a pártból az MDF somogyi elnöke

Lemondott tisztségeiről és kilépett a pártból Varga Zsolt, az MDF somogyi elnöke. Ezt maga az érintett közölte az MTI-vel.

„Tizenhat éves MDF-tagság, három és féléves megyei pártelnökség után – korábban született elhatározásomnak megfelelően, az országgyűlési választások végeztével – a mai napon lemondok a Magyar Demokrata Fórum Somogy Megyei Választmánya elnöki tisztségéről, országos és megyei választmányi tagságomról, továbbá kilépek az MDF-ből” – írta közleményében a politikus. Hozzátette: ezzel a döntéssel „személyemben az utolsó legitim módon választott” szervezeti elnök távozik Somogy megyében a tisztségéből. Emlékeztetett arra, hogy a közelmúltban lemondott tisztségéről Szomolányi István, az MDF balatonlellei és Csordás Endre, a demokrata fórum kaposvári elnöke.

„A Magyar Demokrata Fórum nem konzervatív, nem értékelvű, nem tisztakezű párt, szemben azzal, amit a pártelnök olyan büszkén hirdetett” – fogalmazott Varga Zsolt. Annak a véleményének adott hangot, hogy „amit a Herényi–Dávid-pártvezetés és a köréjük csoportosult becsvágyó emberek képviseltek, ahogyan cselekedtek, a következőt egyértelműsítette: az MDF választási stratégiája jelenlegi vezetőinek politikai túlélését és az ebből származó jövedelemszerzési lehetőséget szolgálta, valamint a Fidesz–KDNP és Orbán Viktor megbuktatását.

Varga Zsolt szavai szerint az MDF választási programja liberális eszmeiséget képviselt és nem a konzervatív értékeket. „Az MDF Herényi–Dávid-féle vezetése teljesen eltávolodott a párt megmaradt tagságától, hagyományos szavazótáborától, kereszténydemokrata értékrendjétől, a katolikus és református egyháztól, a konzervatív értelmiségtől és korábbi természetes szövetségeseitől” – írta. „Az MDF-nek most – az SZDSZ-hez hasonlóan – az MSZP nyújtott segítő kezet, tartja életben a fórumot” – vélekedett Varga Zsolt, hozzátéve: „ez nem az MSZP-t, hanem a normális Magyarországot, az értékelvűséget és a konzervatív politikát hirdető MDF-et minősíti”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik