Belföld

Újraszámolás után három szavazat döntött Edelényben

Miután a szavazatokat újraszámolták, mindösszesen három szavazattal nyerte meg az országgyűlési képviselő-választást Gúr Nándor (MSZP) Borsod-Abaúj-Zemplén megye 8. számú, edelényi központú választókerületében Molnár Oszkár fideszes képviselőjelölt előtt. A megyei bíróság szerdai döntése ellen fellebbezés nincs.

Sisák Péter megyei főbíró az MTI-nek elmondta, hogy Molnár Oszkár a szavazatok újraszámolását kérte, miután a választás második fordulóját követően mindösszesen kilenc vokssal maradt alul riválisával szemben. Beadványát a területi választási bizottság elutasította, a képviselőjelölt ezért a bírósághoz fordult.

Sisák Péter, a megyei bíróság elnöke az MTI-nek elmondta: tizenegy szavazókörben rendelték el az érvénytelen voksok újraszámlálását, a harmincnégy ilyennek bizonyult szavazat közül nyolcat érvényesnek minősítettek.

Ebből hét Molnár Oszkárra, egy pedig Gúr Nándorra jutott, ez pedig egyúttal azt is jelenti, hogy az MSZP-jelölt korábbi kilenc szavazatnyi többsége háromra redukálódott, ez ugyanakkor a választás végeredményét nem befolyásolja, Gúr Nándor képviselheti egyéni jelöltként a körzetet a következő országgyűlésben.

A bíróság döntése jogerős, így Borsod 8. számú kerületében Gúr Nándor MSZP-s jelölt a képviselő a következő Országgyűlésben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik