Belföld

Hétfőn újabb döntés Kecskemétről

A területi választási bizottság hétfői döntése ellen szintén lehet fellebbezni, ez esetben a megyei bíróság dönti el, hogy kell-e új választást tartani Kecskeméten.

Hétfőn dönt a területi választási bizottság a Bács-Kiskun megye 2. választókerületében a második forduló megismétlése ellen benyújtott fellebbezésről és egyéb jogorvoslati kérelemről. Az MSZP beadványára született első fokú döntés ellen – mely a második forduló megismétléséről határozott -, szombaton fellebbezés érkezett, melyről három napon belül kell dönteni – mondta a Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Bizottság elnöke. Hozzátette: a Bács-Kiskun megye 5. választókerületében történt fellebbezésről is dönt hétfői ülésén a bizottság.

Szerdán az MSZP több beadványát tárgyalta első fokon a egyéni választókerületi választási bizottság, és többségi szavazással úgy döntött, hogy a választás eredményét több esemény alapvetően befolyásolta, ezért a választás megismétlését rendelte el május 7-én Bács-Kiskun megye 2. számú választókerületében. A döntés ellen fellebbezést nyújtott be Horváth Zsolt. A területi választási bizottság döntését is meg lehet fellebbezni és a megyei bíróság hozhat végleges döntést.

Bács-Kiskun megye 2. választókerületében a választás első fordulóját Szécsi Gábor, Kecskemét polgármestere nyerte, a kormánypártok közös jelöltjeként. A második fordulót a Fidesz jelöltje Horváth Zsolt nyerte 239 szavazat különbséggel, de a külföldön leadott szavazatok miatt csak részeredmény született. Szécsi Gábor, ha mandátumot szerez, az SZDSZ frakció tagja lesz a két párt közötti megállapodás alapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik