Belföld

Kuncze: „Bármi Áron” a Fidesz kormányfőjelöltje

Az országgyűlési választások második fordulóján való részvételre, és a koalíciós jelöltek támogatására buzdított Hiller István, Kuncze Gábor, Demszky Gábor, Kóka János és Horváth Csaba, a II. kerület polgármestere a két párt közös budai kampányzáró rendezvényén a Millenáris parkban.

Az összefogás napja címmel meghirdetett rendezvényen Hiller István arról beszélt, hogy a választás a demokrácia ünnepe, versengés, és nem háború, a riválisok pedig nem ellenségek. Szavait a szabadtéri színpad előtt összegyűlt, piros és kék lufikat tartó, mintegy kétszáz szimpatizáns tapsa követte. A köz és a demokrácia érdeke az, hogy a vetélkedésben nyertes tudja kellő mértéktartással és szerénységgel fogadni a győzelmet, aki pedig ebben alul marad, kellő méltóságteljességgel fogadja el, hogy elvesztette a választásokat – mondta.


Kuncze Gábor feltette a kérdést: oda lehet-e adni a hatalmat azoknak, akik hazugsággal, rágalommal, hamisítással akarják azt megszerezni, „akiknek a nyála csorog érte”, akiknek semmi sem drága, és a törvénysértés sem probléma. Mint mondta, a válasz nem, de ezt a választ vasárnap a szavazófülkék magányában kell megadni.

Bármi Áron

Megjegyezte, hogy a Fidesznek van miniszterelnök-jelöltje és úgy hívják, hogy „bármi áron”. Hangsúlyozta: gyakorlatilag nem, de matematikailag esélye van a Fidesz győzelmének, ezért az a 350 ezer választópolgár, aki az első fordulóban a liberális pártra szavazott, most is menjen el voksolni, és támogassa a koalíció jelöltjeit. Külön nevesítette Kóka János liberális és Horváth Csaba szocialista budai jelölteket, akiknek említését a szimpatizánsok éljenzéssel, tapssal fogadták.

A politikusok valamennyien azt hangsúlyozták, április 23-án újból el kell menni szavazni és a koalíció közös jelöltjeit kell támogatni. Demszky Gábor úgy fogalmazott, „ha elegen leszünk, Kovács Pisti nyugdíjba küldheti Mikola Istvánt”. Kóka János szavai szerint a második fordulóban meg kell ismételni az április 9-i eredményt, és még hozzá is kell tenni. Horváth Csaba azt emelte ki, hogy a Fidesznek csodára, az MSZP-nek és az SZDSZ-nek csupán egymásra van szüksége a győzelemhez.


A kormánypártok közös rendezvényén, amelyen a politikusok szónoklatai után koncertek és szórakoztató programok zajlanak, két, narancssárga dzsekis fideszes aktivista az ellenzéki párt szórólapjait, illetve a Budapesti Riport újság példányait osztogatta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik