Belföld

Keddtől nem járnak a villamosok a Nagykörúton

Kedden kezdődik a budapesti Nagykörúton a villamoshálózat felújítása, ami miatt a következő hetekben lelassulhat a közlekedés a Moszkva tér és a Blaha Lujza tér között, ahol a villamosokat pótlóbuszokkal helyettesíti a BKV Zrt. A rekonstrukció május 19-ig tart – írja az MTI.

A 4-6-os villamos vonalán átépítik a megállókat, hogy az új Combino járművekre a felszállás a mozgássérültek és babakocsival közlekedő kismamák számára akadálymentes legyen.


A Fővinform tájékoztatása szerint a Nagykörút említett szakaszán vasárnap óta tilos megállni a táblákkal jelzett szakaszokon, ahol a pótlóbuszoknak a parkolók helyén külön buszsávot alakítanak ki. Szinte mindenhol megszűnik a parkolási lehetőség, az itt várakozó autókat elszállítják.


A villamosvonal rekonstrukciója során a Moszkva téren és Margit-híd hídfőiben a korábban fel nem újított pályaszakaszokat, a kitérőket, valamint az íveket kicserélik, egyben megújítják az áramellátási rendszert.


Európai uniós forrásokból és a főváros költségvetéséből összesen 3,4 milliárd forintból újítják fel a nagykörút villamoshálózatát – mondta Vajda Pál főpolgármester-helyettes.


A rekonstrukciót két lépcsőben végzik: a Moszkva tér és a Blaha Lujza tér közötti munkálatokat követően május 22 és június 9-e között a Blaha Lujza tér és a Móricz Zsigmond körtér közötti vonalszakaszt alakítják át. A rekonstrukciós programmal azért kell június 9-ig végezni, mert egy nappal később indul a 2-es metró felújítása.


Az új, 54 méter hosszú, energiatakarékos villamosok közül két-három várhatóan már június végén forgalomba állhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik