Belföld

Visszalépett Siklós MDF-es jelöltje

Bejelentette visszalépését a parlamenti választások második fordulójában való részvételtől Baranya siklósi körzetének MDF-es jelöltje, Marenics János. Sok MDF-es politikus viszont közleméyben tudatja, hogy indul a második fordulóban is.

„A város és a környék jövőjét illetően úgy döntöttem, hogy nem indulok a második fordulóban. Teszem ezt azért, mert Siklós független polgármestereként nem vagyok tagja az MDF-nek, és úgy érzem, így nem lehetek a térségben a mérleg nyelve” – indokolta döntését Marenics János, aki lemondó nyilatkozatát már el is juttatta a választási bizottsághoz.

Hangsúlyozta: visszalépése nem valamelyik ellenfele, az első fordulóban győztes fideszes Kékkői Zoltán, vagy a szocialista Kocsi László javára történik. Nem akarja megosztani a lakosságot, csak arra kéri a választókat, április 23-án menjenek el szavazni, és lelkiismeretük szerint voksoljanak.


Szilágyi Dénes és Juhász Zoltán Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei MDF-es jelöltek közleményben tudatták, hogy a második fordulóban is megmérettetik magukat. Indoklásként azt írták, szavazóik várják ezt tőlük. Ugyanígy tettek Tamaga Ferenc veszprémi, és Karsai Péter Bács-Kiskun megyei jelöltek is.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik