Belföld

Szekeres: Matolcsy leleplezte Orbánt

Szekeres Imre szerdán, közleményében idézi fel az Orbán-kormány gazdasági minisztere korábbi kijelentését, amely – az MSZP elnökhelyettese szerint – ellentétes Orbán Viktor 2006 első negyedéves hiányra vonatkozó mondataival.

„Az első negyedéves költségvetési és államháztartási adatokból nem lehet következtetéseket levonni az éves folyamatok alakulására.” – idézi a közlemény Matolcsy Györgyöt. A Növekedéskutató Intézet akkori igazgatója, az Orbán-kormány későbbi gazdasági minisztere 1999. április 6-án nyilatkozta mindezt a Magyar Távirati Irodának, miután kiderült: a hiány március végére elérte az egész évre tervezett összeg 61 százalékát.

„Orbán Viktor akkori miniszterelnök sem látott okot az aggodalomra, és a helyén maradt a pénzügyminiszter, Járai Zsigmond is. 2006 első negyedévében az államháztartás hiánya az egész évre tervezett összeg 51 százalékát érte el. Orbán Viktor szerint most óriási a baj és le kellene váltani a kormányt, máskülönben összeomlik az ország. A közgazdaságtan alapvetései nem változtak az elmúlt hét évben. Ami változott, az Orbán Viktor helyzete: ma ellenzékben van, és hatalomra akar jutni. Bármi áron.” – áll Szekeres Imre közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik