Belföld

Árulással vádolják a visszalépőket

Határozottan elutasította a Fidesz által ajánlott együttműködést – azaz jelöltjeinek visszaléptetését – az MDF Hajdú-Bihar és Veszprém megyei szervezete.

Akik bármely párt javára visszalépnek, azok árulók – mondta Bense László Erik, az MDF veszprémi képviselőjelöltje, a párt országos választmányának tagja szerdán. Hozzátette: ezt az álláspontját osztja az ajkai, várpalotai és a veszprémi választókerületekben még „állva maradt” három MDF-es jelölttársa is. Bense László Erik – aki ügyvédként dolgozik Veszprémben – elmondta: Horvát Balázs volt belügyminiszter, a Fidesz–KDNP veszprémi képviselőjelöltje közös ügyvédbarátok és mások által üzent neki, de ő „nem engedett a csábításnak”. „Annyi aljasságot elkövettek Veszprémben ellenem, hogy tárgyalni sem vagyok hajlandó velük” – tette hozzá.

Bense László Erik szerdán nyílt levelet juttatott el valamennyi, még versenyben lévő MDF-es képviselőtársának, melyben így írt: „Jusson eszetekbe az a rengeteg megaláztatás, arrogancia, amely a Lakitelek Munkacsoport megalakulásával, a köztársasági elnök választása idején történt „vakondokozással”, a helyi szervezetekben történt tudatos megosztással, belső ellenzék alakításával, a nemzeti ünnepek külön ünneplésével, s az egyházi vezetők legutóbbi megzsarolásával függ össze”.

„El a kezekkel a jelöltjeinktől!” – üzente a Fidesznek az MDF hajdú-bihari rendkívüli választmányi ülésének döntését ismertetve Makay Zsolt hajdú-bihari MDF-elnök szerdán, debreceni sajtótájékoztatóján. A politikus szerint „az országos kudarcra vezetett Fidesz-politika betüremkedni látszott Hajdú-Bihar megyébe is”. „Orbán Viktor alulról csábítani taktikája megbukott” – tette hozzá Makay Zsolt, aki szerdán felkérte Kósa Lajost, a Fidesz hajdú-bihari elnökét, hogy ilyen módszerekkel ne veszélyeztessék a két párt példás debreceni együttműködését, és Kósa intse türelemre és nyugalomra a Fidesz jelöltjeit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik