Belföld

Rendőrök az MDF székháza körül

Rendőrök vannak a Magyar Demokrata Fórum Szilágyi Erzsébet fasori székháza körül. A FigyelőNet kérdésére a párt sajtóosztályán elmondták, hogy a rendőrséget nem ők hívták.

Az MDF sajtófőnöke az MTI-nek elmondta, hogy a rendőrök az épületben is jártak. Szép Zsuzsa az MTI érdeklődésére megerősítette, hogy jártak rendőrök az MDF-székházban, de arra nem tudott válaszolni, miért. Arra sem tudott válaszolni, hogy az MDF kérésére érkeztek-e a rendőrök az épületbe, akik mostanra már elhagyták az épületet, és a ház körül tartózkodnak. A Budapesti Rendőr-főkapitányságon későbbre ígértek tájékoztatást.


A BRFK Kommunikációs Osztályának vezetője a FigyelőNetnek elmondta, névtelen bejelentést kaptak az MDF székházának általános veszélyeztetettségéről. “Kollégáim megteszik a szükséges intézkedéseket, ellenőrzik a helyszínt, átvizsgálják az épületet” – mondta Schőn Péter. Hozzátette: egyelőre nem találtak olyan körülményt, amely alátámasztaná a bejelentés jogosságát.


Lapunk helyszíni tudósítója szerint körülbelül nyolc rendőrautó áll a környéken. A rendőrök egy rövid eligazítás után jártak az épületben, a tűzszerészek pedig komótosan nekiálltak átvizsgálni a környező utcákat, illetve a parkoló gépkocsikat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik