Belföld

Fodor Gábor visszalép

Magda Sándor szocialista jelölt javára visszalép az országgyűlési választások második fordulójában Fodor Gábor az SZDSZ jelöltje Gyöngyösön - ezt maga a szabad demokraták országos ügyvivője jelentette be.

„Arra kérem az SZDSZ választóit, hogy a koalíció győzelme érdekében, a második fordulóban Magda Sándort támogassák” – közölte a liberális politikus. Fodor Gábor hangsúlyozta, hogy az SZDSZ által Gyöngyösön produkált 10,31 százalékos eredmény bőven meghaladja a párt országos eredményét, illetve Heves megye egésze is jól teljesített a liberálisokra leadott 5,12 százaléknyi vokssal. Ugyanakkor a tét nem kevés; ugyan a zászló a jelenlegi koalíciónak áll, ám nem lesz könnyű a második forduló. Ebben a helyzetben döntött a két párt az együttműködésről, illetve ezért kéri, hogy a második fordulóban a szocialista jelöltre voksoljanak a liberális szavazók – mondta a politikus.

Nem illeti meg a jogi védelem azt a plakátot, amelyiket nem a választásokon jelölteket indító szervezet ragasztott ki, ezért letépése nem sérti a választási jogszabályokat – tolmácsolta az Országos Választási Bizottság döntését Fodor Gábor, aki a múlt héten egy, az SZDSZ-t pedofíliával gyanúsító plakát eltávolítására, letépésére szólította fel az embereket. Közlése szerint kijelentése nyomán a Jobbik Magyarországért mozgalom képviselője tett bejelentést a választási szerveknél, ám az OVB elutasította a kifogást. Egyben újra arra kért mindenkit, hogy távolítsák el a “gyalázkodó és ízléstelen” falragaszokat.

Gyöngyösön egyébként, az MSZP jelöltje, Magda Sándor végzett az élen az országgyűlési választások első fordulójában 47,54 százalékos eredménnyel. A fideszes Tuzáné Takács Zsuzsanna 34,53 százalékot kapott, míg Fodor Gábor a voksok 10,31 százalékát szerezte meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik