Belföld

Együtt kampányolt Gyurcsány és Kuncze

Együtt kampányolt szerdán Szombathelyen Gyurcsány Ferenc, az MSZP miniszterelnök-jelöltje és Kuncze Gábor, a koalíciós partner SZDSZ elnöke a választási versenyben az első forduló után vezető két szombathelyi MSZP–SZDSZ jelölt mellett.

„Akárhová megyünk Pécstől Szegedig vagy Miskolctól Győrig, azt látjuk, hogy napról napra gyarapszik, növekszik a koalíció tábora, hogy Magyarországon újra ünnepelnek liberálisok és ünnepelnek szociáldemokraták” – hangsúlyozta szavazásra buzdító beszédében Gyurcsány Ferenc. „Szombathely városának és Vas megyének is a reménységet egy jobb életre, egy tisztességesebb jövőre az építkezés és a beruházás programja adja meg, ezt a programot kérem, hogy támogassák a második fordulóban is” – hangoztatta.

Kuncze Gábor beszédében kijelentette: értesülése szerint a másik oldalon egyelőre nincs miniszterelnök-jelölt, és nincs program sem, amit szavai szerint támogatni lehetne. „Szerintem legyen jelölt, meg legyen program is, mert az probléma, ha sem jelölt, sem program nincsen, mert akkor a szavazóiknak otthon kellene maradniuk, mert hát nincs mire szavazni” – mondta. Hozzátette: azt ajánlja nekik, szavazzanak ők is az MSZP–SZDSZ-koalíció jelöltjeire, Szombathelyen például Hankó Faragó Miklósra és Gaál Angelikára. Gyurcsány Ferenc és Kuncze Gábor vasi kampánykörútját Jákon folytatta, ahol szintén a szavazáson való részvételre és szocialista-szabad demokrata jelöltjük támogatására hívták fel a választókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik