Belföld

Csányi nem lesz kormányfőjelölt

Az OTP Bank sajtóosztálya közölte: Csányi Sándor elnök-vezérigazgató továbbra sem kíván politikai szerepet vállalni. Szerda délelőtt kiszivárgott hírek szerint a Fidesz vezetése Orbán Viktor helyett többek között Csányit ajánlotta új, közös miniszterelnök-jelöltnek az MDF számára.

Orbán Viktor szerdán délelőtt bejelentette, hogy a Gyurcsány-kormány leváltása érdekében hajlandó visszalépni a jövendőbeli poszttól, és feltétel nélküli együttműködést ajánlott az MDF-nek. A Fidesz konkrét jelöltre is javaslatot tett, amelyet megküldött a jelenlegi kisebbik ellenzéki pártnak.

Az Index.hu úgy értesült, hogy a Fideszen belül eddig Bod Péter Ákos, az MDF 1989-es gazdasági programjának összeállítója, a jegybank korábbi elnöke és Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója is szóba került, akit már többször említettek a kormányfői poszt aspiránsaként. A szóba kerülő harmadik jelölt Pokorni Zoltán.

A FigyelőNet megkeresésére az OTP Bank sajtóosztályán közölték: Csányi Sándor továbbra sem kíván politikai szerepet vállalni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik