Belföld

Bod „érdemi fejleményre” vár

A személyemet érintő sajtóhíreket megerősíteni nem tudom – közölte Bod Péter Ákos, az MDF gazdasági tanácsadója.

Bod Péter Ákos közleményében úgy fogalmaz: „egy közös kormányfőjelölt személyéhez a két pártnak, azok testületeinek kell előbb megállapodni”. A végső felhatalmazást, bárki legyen a közös kormányfőjelölt, a választók adhatják meg – teszi hozzá. „Amíg nem történik érdemi fejlemény, nem kívánok ennél többet közölni” – írja. A Magyar Nemzeti Bank volt elnökének közleménye válasz azokra a külföldi és magyar sajtóértesülésekre, miszerint Bod Péter Ákost, az Antall-kormány miniszterét javasolta közös miniszterelnök-jelöltnek Orbán Viktor, a Fidesz elnöke Dávid Ibolyának, az MDF elnökének.

Szerdán délben – nem sokkal azt követően, hogy Orbán Viktor sajtóértekezleten ismertette azt az ajánlatot, hogy a Fidesz–KDNP és az MDF közösen állítson miniszterelnök-jelöltet – az Inforádió bejelentette: értesülései szerint Bod Péter Ákos közgazdász, a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke vagy Martonyi János, a Fidesz-kormány volt külügyminisztere lehet a Magyar Demokrata Fórum és a Fidesz közös miniszterelnök-jelöltje.

A Reuters brit hírügynökség a magyarországi választási kampány legújabb fordulatáról szóló szerdai tudósításában egyedül Bod Péter Ákost nevezte meg a két párt lehetséges közös miniszterelnök-jelöltjeként. „Állítsunk egy olyan közös miniszterelnök-jelöltet, aki képes megvalósítani az összefogást, és akivel képesek vagyunk együtt megoldani az ország pénzügyi válságát” – hangsúlyozta a saját kormányfőjelöltségéről lemondó Orbán Viktor szerdai sajtóértekezletén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik