Belföld

Aprópénzt gyűjt az UNICEF

Egy- és kétforintos érméket gyűjt az UNICEF, a befolyt összegből hazai kistelepülési óvodák kapnak majd készségfejlesztő játékokat, illetve afrikai iskolák épülhetnek az UNICEF és a Nelson Mandela alapítvány közös programja keretében – közölte a szervezet.

2005. december 31-én 902 millió egy- és 764 millió kétforintos volt forgalomban Magyarországon A statisztikák azonban azt mutatják, hogy ezeknek az érméknek csak egy töredéke, 10-20 százaléka vesz részt a tényleges forgalomban, a többi fiókok, befőttes üvegek vagy zsebek mélyén lapul valahol. Ezeket az érméket szeretné összegyűjteni az UNICEF Magyar Bizottság „Kis pénz – nagy segítség” elnevezésű akciójával.

A most meghirdetett akcióban elsősorban a közösségekre számítanak: iskolákat, munkahelyi közösségeket hívnak fel a kallódó aprópénz összegyűjtésére. Az összegyűlt pénzt speciális műnyag zacskókban bármely postahivatalban díjtalanul le lehet adni, facskókhoz jutni azonban nem a postákon, hanem különböző intézményeknél, illetve kereskedelmi egységeknél lehet. Ezekről az UNICEF honlapja ad folyamatosan tájékoztatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik