Belföld

A sajtóból tudta meg egy SZDSZ-es jelölt, hogy „visszalépett”

Nem léptem vissza – írta közleményében Bartóki László, aki közölte: a keddi sajtóhírekből és tudósításokból – némi meglepetéssel – értesült arról, hogy az MSZP és az SZDSZ országos vezetésének döntése nyomán ő visszalépett a soron következő választási fordulótól, holott ez nem igaz.

Bartóki László, aki egyben a megyei önkormányzat alelnöke is, Békés megye 2. számú, gyulai központú választókerületében az SZDSZ színeiben indult, és ért el 5,53 százalékos, harmadik helyet jelentő eredményt. A választókerületben az első fordulóban a fideszes jelölt, Tóth Imre nyert 45,46 százalékkal, mögötte az MSZP jelöltje, Gyula város polgármestere végzett 43,18 százalékkal.

A jelölt szerint „a cél nem lehet más, mint a további koalíciós kormányzás, ezért törekszünk az erők egyesítésére a választókerületben is. Ez – bizonyos feltételek teljesítése esetén – a visszalépés lehetőségét is magában hordozza a másik javára”. Nagy Béla, az SZDSZ Békés megyei elnöke az MTI érdeklődésére elmondta, hogy egyetért a gyulai jelölt által kiadott közlemény tartalmával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik