Belföld

Nagygyűlések délutánja

Hétfő délután négytől a Fidesz–KDNP a Dísz téren, az MSZP és az SZDSZ a Batthyány-örökmécsesnél tartja politikai nagygyűlését.

A Batthyány-örökmécsesnél beszédet mond Gyurcsány Ferenc, az MSZP miniszterelnök-jelöltje, Hiller István, az MSZP elnöke és Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke is. A miniszterelnök vasárnap éjjel hívta meg az MSZP-szimpatizánsokat a hétfői nagygyűlésre. Később a Liberálisok Házában a szabad demokrata híveket is kérte, hogy minél többen menjenek el a Batthyány-örökmécseshez.
A Dísz tér programja még nem ismert, de nyilván a Fidesz miniszterelnök-jelöltje, Orbán Viktor fogja értékelni a kialakult helyzetet. Mint a fidesz.hu-n olvasható, a Dísz térről indul a „második félidő. Szerényen és halkan azt üzenjük a riválisainknak, hogy az nevet a végén, aki utoljára nevet.” A Dísz téri rendezvényt Orbán Viktor is vasárnap éjjel jelentette be.

Forgalomkorlátozás a nagygyűlések miatt

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint több forgalomkorlátozásra is sor kerül az MSZP és a Fidesz hétfő délutáni nagygyűlései miatt.

Hétfő este tízig tilos megállni az Aulich utca mindkét oldalán a Szabadság tér és a Batthyány-örökmécses között, a Hold utca mindkét oldalán a Nagy Sándor József utca és a Kálmán Imre utca között, a Báthory utca mindkét oldalán a Vértanúk tere és a Hold utca között, és a Batthyány-örökmécsesnél körben. Hétfő reggel nyolctól este tízig szintén tilos megállni a Dísz tér teljes területén, a Tárnok utca és az Úri utca mindkét oldalán a Hajadon utca és a Dísz tér között.

Ezek mellett lezárásra kerülhet a Batthyány-örökmécses területe hétfő reggel 7-től este 10-ig, és a Dísz tér délután kettőtől este hétig.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket és az üzemeltetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek.

A rendőrség is besegít a biztosításba


Schőn Péter, a BRFK szóvivője a FigyelőNet kérdésére elmondta, hogy a politikai nagygyűlések biztosítása elsősorban a rendezők feladata, de mivel közterületi rendezvényről van szó, ezért a rendőrség is besegít a két pártnak. A szóvivő elmondta, hogy a Batthyány-örökmécses és a Dísz tér környékének helyszínbejárása már megtörtént. Hozzátette: a rendezvények biztosítása semmi különleges intézkedést nem igényel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik