Belföld

Az MDF nem lépteti vissza jelöltjeit

Az MDF elnöksége óriási többséggel azt javasolja országgyűlési képviselő-jelöltjeinek, hogy ne lépjenek vissza a második fordulóban a megmérettetéstől - közölte hétfőn újságírókkal Dávid Ibolya pártelnök.

A pártelnök emlékeztetett az MDF azon korábbi vállalására, miszerint a párt nem fog asszisztálni Orbán Viktor baloldali politikájához, és nem fogja hatalomra segíteni Gyurcsány Ferencet. Az MDF nem kíván együttműködni a Fidesszel – válaszolta az esetleges koalíciókötés lehetőségét firtató kérdésre.

A pártelnök elmondta azt is: hétfőn délután a párt e-mailt kapott a Fidesztől, amelyben a nagyobb ellenzéki párt a két forduló közötti együttműködésre hívja fel az MDF-et. A pártelnök tájékoztatása szerint kedden adnak választ a levélre.


Arra a kérdésre, lehetséges-e az együttműködés az MSZP-vel is, Gémesi György korábban úgy fogalmazott: „Nincs kizárva semmi”.

Gémesi György megerősítette, hogy egy „tárgyalási szándékról” szóló levelet kaptak a Fidesztől, és a választmány ülésén tárgyalják meg azt, hogy mi legyen az arra adott válasz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik