Belföld

ORFK: nem történt említésre méltó esemény

Semmilyen különösebb, említésre méltó esemény nem történt az országban vasárnap kora délutánig a választással kapcsolatban, ami rendőri intézkedést igényelt volna - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője.

A szolgálatban lévő rendőrök a szolgálatváltást úgy oldották meg, hogy minden rendőr élhessen alkotmányos jogával és szavazhasson – ismertette a szavazás részleteit Garamvölgyi László.
Az ORFK szóvivője hozzátette: ugyanannyi rendőr van szolgálatban, mint egy átlagos vasárnapi napon, s a rendőrök a szolgálatváltás után, civil ruhában szavazhatnak, mivel a jogszabály tiltja, hogy egyenruhában voksoljanak.

A szóvivő tájékoztatása szerint vasárnap 14 óráig az országban nem történt olyan esemény a választásokkal kapcsolatban, amely rendőri intézkedést igényelt volna.

Közölte azt is, akik ellen büntetőeljárás folyik ugyan, de ügyükben még nem született jogerős ítélet, biztosították a mozgóurnákat oda-, illetve elszállítását. Bene László altábornagy, országos rendőrfőkapitány vasárnap délben látogatást tett az Országos Választási Irodában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik