Belföld

Megfenyegettek egy pártaktivistát

Életveszélyesen megfenyegették az egyik párt aktivistáját egy másik párt aktivistái Hajdúböszörményben – közölte az MTI-vel vasárnap Gyulai Sándor, a Hajdú-Bihar megyei 9-es számú országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság elnöke.

Az ügyben a választási bizottság megállapította a jogszabálysértés tényét, s egyúttal kezdeményezte, hogy indítson eljárást a hatáskörrel rendelkező hajdúnánási rendőrkapitányság.

Gyulai Sándor arról is beszámolt, hogy az egyik párt kifogása alapján a bizottság megállapította, kampánycsendet sértett a Hajdúnánási Városi Televízió, amely vasárnap reggel egyik műsorában fizetett politikai hirdetésként sugározta az egyik párt kampányfilmjét.

Jogszabályt sértettek azok az aktivisták is, akik a kampánycsend beállta előtti időszakban Hajdúnánáson rácsapták a gépkocsi ajtaját és befröcskölték a náluk lévő ragasztóval azt a képviselőjelöltet, aki felkérte őket, hogy ne ragasszák felül a plakátjait. Ebben az ügyben is indult rendőrségi eljárás.

A Hajdúböszörmény központú egyéni választókerületi választási bizottság további három bejelentésnek is helyt adott – mondta Gyulai Sándor. Hozzátette: mind a három esetben plakátok felülragasztása, illetve eltávolítása miatt állapították meg a jogszabálysértést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik