Belföld

A Köztársaság teret beléptetőkapukkal védik

Gyurcsány Ferenc már megérkezett az MSZP Köztársaság téri székházába, a környéket kordonnal védik, a téren sörsátorban ünnepelnek a szimpatizánsok.

A FigyelőNet helyszínen tartózkodó tudósítója szerint a az MSZP Köztársaság téri székháza zsúfolásig megtelt, egyelőre azonban a sajtó munkatársaival. Poltikust alig látni, Gál J. Zoltán, Mandúr László elnőkségi tag, Lendvai Ildikó és Kiss Péter tűnt fel egyelőre. Az újságírók kézről kézre adják őket. A többi politikus valószínűleg a második emeleten tartózkodik, ahova az újságírók nem mehetnek fel, biztonsági őrök állják útjukat.

Az FN azt a tájékoztatást kapta, hogy Gyurcsány Ferenc már régen megérkezett. A székház környékét kordonnal zárták le, a környéken lakók életét kissé bonyolítva, mert a Berzsenyi és a Kenyérmező utca közötti részt is lezárták, és elektromos beléptetőn kell áthaladnia mindenkinek. A téren egy nagyobb sörsátor és a szabadban felállított asztalok és székek vannak, néhány száz érdeklődő követi az eseményeket a kivetítőn: tapssal, füttykoncerttel az MSZP-s sikereket, és néma csenddel a Fideszeseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik