Belföld

Kovács Dávid: csak a Fidesszel képzelhető el együttműködés

A Fidesz az egyetlen párt, amellyel bármiféle együttműködést el tud képzelni a MIÉP–Jobbik pártszövetség, amennyiben nem tud bejutni a parlamentbe – mondta Kovács Dávid, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke.

A 17.30-as részvételi adat alapján – a négy évvel korábbi csaknem 66 százaléknál a szavazók kisebb aránya, 61,72 százalék járult eddig az időpontig az urnákhoz – azt mondta: az alacsony részvétel a MIÉP–Jobbik számára lehet kedvezőbb. Megjegyezte ugyanakkor, hogy a részvételből nem lehet egyértelmű következtetést levonni a választási szereplésre vonatkozóan.

Kovács Dávid szerint, ha a pártszövetség nem jut be a parlamentbe, csak a Fidesszel képzelhető el együttműködés. Mint mondta, ők nyitottak a tárgyalásokra, de feltétel nélküli visszaléptetésről nem lehet szó. Szerinte, ha valamelyik MIÉP–Jobbik-jelölt visszalép a Fidesz javára, akkor a Fidesz ezért cserébe átemelhetne programpontokat; a Fidesz képviselője például beterjeszthetné a földtörvény módosítását, amely megvédene attól, hogy a külföldiek az összes magyar földterületet birtokba vegyék. Kovács Dávid kampánycsendsértésről nem hallott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik