Belföld

Betörték egy szavazóhelyiség ajtaját

Előállítottak a rendőrök egy férfit, aki vélhetően vasárnap hajnalban betörte a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Vágáshután a szavazóhelyiségnek kijelölt művelődési ház ajtaját. Az esetnek nincs köze a választásokhoz – közölte a rendőrség az MTI-vel.

A 26 éves férfit az épületben fűtőként foglalkoztatja a település önkormányzata. Szombaton este egy szórakozóhelyről nem hazafelé vette az útját, “hanem munkahelye felé, hogy a már berögzült, munkaköréből adódó feladatait elvégezze” – fogalmazott a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Kompoltiné Jakab Ilona hozzátette: a bejárati ajtó nem engedelmeskedett neki, így vállát nekivetve benyomta. A jegyző vette észre, hogy az ajtó betört, s értesítette a sátoraljaújhelyi rendőrkapitányságot. A szemlebizottság megállapította, hogy az ajtót ugyan benyomták, de senki nem lépett be a helyiségbe.

Ezután a jegyző és a választási iroda vezetője is megtekintette a szavazóhelyiséget, és tüzetes átvizsgálást követően jelezte, hogy semmi nem hiányzik, minden ugyanabban az állapotban van, ahogy azt előző nap hagyták. A bombakutatók átvizsgálták újra a művelődési házat, de ők is mindent rendben találtak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik