Belföld

Az SZDSZ-t nem érdekli Gyurcsány kijelentése

Csak a kampányidőszaknak tudja be az SZDSZ Gyurcsány Ferencnek a szerdai vitában elhangzott kijelentését, hogy szocialista oktatási miniszterre van szükség. Horn Gábor, a párt szóvivője kiállt egyébként Magyar Bálint mellett.

„Kampány van, ezért érthető, ha Gyurcsány Ferenc minden minisztériumban szocialista minisztert akar látni” – reagált Horn Gábor, az SZDSZ szóvivője a FigyelőNetnek arra, hogy Gyurcsány a szerda esti vitában azt mondta: szocialista oktatási miniszterre van szükség.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje az oktatás témakörében arról szólt, hogy ahol lehetséges, minden faluban meg kell tartani a kisiskolákat, versenyképes középiskolákra és színvonalas felsőoktatásra van szükség, és folytatni kell a szakképzés átalakítását. Kiemelte: ehhez egy szocialista oktatási miniszterre van szükség.

A liberális politikus szerint még nincs itt a koalíciós tárgyalás ideje, reményei szerint majd ezt április 24-én kezdhetik meg, és akkor majd érdemben tárgyalnak a posztokról. Horn egyébként kiállt Magyar Bálint mellett, mint mondta, csak az oktatás terén történt teljes reform, a kisiskolásoktól az egyetemistákig, a négy év alatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik