Belföld

Az MDF megduplázná a fővárosi zöld területeket

Tarthatatlan és „riasztó állapot”, hogy 1990 óta a fővárosban 200 ezer négyzetméter zöld területből mára alig 120 ezer maradt meg – mondta Almássy Kornél a Moszkva téren.

Az MDF csütörtök délután a Moszkva téren egy 30 négyzetméteres gyepszőnyegen felállított sátrából osztogatta szórólapjait az arra járóknak. Az alelnök a friss fűből kialakított gyeptéglákkal akarta szimbolizálni, hogy ma Budapesten kétnaponta 30 négyzetméterrel csökken a zöld területek aránya. Almássy Kornél úgy vélekedett, hogy ma az MDF a parlamenti pártok közül az egyedüli párt, amelyiknek valódi zöld programja megoldásul szolgálhat e folyamatra.

A politikus arra is figyelmeztetett, hogy a zöld területek csökkenése összefüggésben van az asztmás és légúti betegségek növekvő arányával, amit szintén orvosolni kívánnak. Ehhez a következő négy évben megóvnák az önkormányzati zöld- és külterületek további kiárusítását, fásítási programot valósítanának meg az 1990 óta eltűnt 8000 fa helyére, továbbá a közparkok egységes rendszerű karbantartását vezetnék be – ismertette Almássy Kornél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik