Belföld

Londoni elemzők: csekély „nettó hatása” volt a vitának

Londoni feltörekvő piaci stratégiai elemzők szerint nem döntötte el egyik irányban sem a választások kimenetelét Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Orbán Viktor Fidesz-elnök szerda esti televíziós vitája – jelentette az MTI tudósítója.

A Goldman Sachs globális pénzügyi szolgáltató csoport londoni befektetési és elemző részlege – a City egyik legnagyobb, az európai feltörekvő piacokról napi stratégiai elemzéseket kiadó háza – rövid csütörtöki kommentárjában azt írta: a vita nem volt döntő jellegű, és nem fog sokat mozdítani a közvéleményen sem. A Goldman Sachs elemzői úgy látták, hogy Gyurcsány Ferenc volt az agresszívabb. A kormányfő statisztikákra támaszkodva támadta Orbán Viktor teljesítményét és ígéreteit, „több alkalommal emlékeztetve ellenfelét, hogy Ön nem a számok barátja”.

Orbán saját korábbi ígéreteit ismételte meg, egy új ígérettel, a minimálbér havi 100 ezer forintra emeléséről szólóval megtoldva. Gyurcsány dominánsabb volt, lehetséges azonban, hogy agresszív stílusa elidegenített néhány bizonytalan választót – áll a csütörtöki londoni elemzésben. A Goldman Sachs elemzői szerint mindazonáltal a vitának a pártok támogatására gyakorolt „nettó hatása” csekély volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik