Belföld

A kormányfő nem ismeri a bolti árakat

Az ország vezetéséért harcba szálló politikusok mindig hangsúlyozzák: maguk is fizetésből élnek, átérzik az átlagember problémáit. A FigyelőNet utánajárt, a pártelnökök, illetve a miniszterelnök mennyire tájékozott pár alaptermék árát illetően.

A FigyelőNet olyan termékeket áraira kérdezett rá, amelyekkel valamilyen formában szinte mindannyian találkozunk hétköznapi életünk során, ám direkt olyan dolgokat választottunk ki, amelyek áraira politikusaink valószínűleg nincsenek felkészítve. A négy megkérdezett közül a realitásokkal Thürmer Gyula volt a leginkább tisztában, Gyurcsány Ferenc pedig a legkevésbé. Hozzá kell azonban tenni, szerkesztőségünkben végzett gyors közvélemény-kutatásunk még lehangolóbb eredménnyel járt.

Arra a kérdésre, hogy mennyibe kerül egy kiló filézett csirkemell, Thürmer Gyula és Csurka István is pontos értéket adott – egy áruházlánc katalógusa szerint 900 forint – míg Gyurcsány Ferenc 5-600 forinttal kicsit alábecsülte azt. Kupa Mihály pedig nem is vállalkozott a megtippelésére. A BKV-jegy esetében Thürmer Gyula válaszolt egyedül helyesen (185 forint), Csurka István és Kupa Mihály 175 forintra taksálta az egyszeri utazás költségét, míg a kormányfő 140 forintra emlékezett.

Az autópálya-matricát illetően már magabiztosabbak voltak politikusaink. A négynapos verziót Kupa Mihály 1280 forintra saccolta, míg a valóság 1170, illetve 1520 forint, szezontól függően. Thürmer Gyula az éves matrica árát ismerte csak, ami 36 ezer forint, Csurka István 3600 és 4200 forintot mondott, amely nagyságrendileg helytálló egy heti matrica esetében. Gyurcsány Ferenc 2-3 ezer forintra emlékezett, ennél pontosabban azonban nem tudta megmondani.

Végül kíváncsiak voltunk arra, ismerik-e a sokat vitatott gyógyszerárakat. Háromhavi fogamzásgátló tabletta árát még nagyságrendileg sem tudták megtippelni, vagy nem válaszoltak a kérdésre.


A kormányfő nem ismeri a bolti árakat 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik