Belföld

Tömegkarambol Kecskemétnél, lezárták az 52-es utat

Négyen súlyosan, négyen könnyebben megsérültek abban a balesetben, amely hétfőn reggel történt Kecskemét határában az 52-es úton.

17 gépjármű, kamionok, utasokkal teli buszok és személygépkocsik ütköztek – közölte az MTI-vel a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője. A rendőrség szerint a kora reggeli sűrű ködben előzésbe kezdett személygépkocsi okozta a balesetet – közölte a katasztrófavédelem.

A járművek között kamionok, utasokkal teli buszok és személygépkocsik is vannak – mondta a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője. A helyszínelés teljes útzár mellett folyik – tette hozzá Geiger János ezredes.

Egy Dunaföldvár felől érkező személygépkocsi kezdett előzésbe és a szemből érkező kamionnal ütközött – ismertette a baleset körülményeit a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A kamion keresztbe fordult az úton, ezért mindkét oldalon az érkező járművek egymásba szaladtak, köztük két helyközi buszjárat is, teli utasokkal – tette hozzá Mihályné Bornemisza Eleonóra százados.

Elmondta, hogy két utas az egyik buszban szenvedett súlyos sérülést, míg az egyik kamion és a busz között összetört gépkocsiban utazott a másik két súlyos sérült. A százados tájékoztatása szerint az 52-es út még közel két órán keresztül le lesz zárva. Hozzátette: a 17 gépjármű ütközésén kívül is több koccanásos baleset történt a ködben a baleset helyszíne mellett, de azokhoz nem kértek rendőri intézkedést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik