Belföld

Álhír Pokorni nevével

Illetéktelenek jelentettek meg egy sajtónyilatkozatot Pokorni Zoltán aláírásával a Fidesz honlapján. A párt feljelentést tesz.

Nem Pokorni Zoltán írta azt a közleményt, amely a párt alelnökének aláírásával jelent meg a Fidesz honlapján – közölte vasárnap a Fidesz sajtófőnöke az MTI-vel. Hammerstein Judit elmondta, hogy “kalózközleményről” van szó, amelyhez sem a politikusnak, sem a Fidesznek nincs köze.

A Fidesz sajtóosztálya az MTI-hez eljuttatott közleményben tudatta, hogy szombaton feltörték a Fidesz egyik munkatársának számítógépét. Az ő nevével visszaélve juttattak el ismeretlenek hamis közleményt Pokorni Zoltán alelnök aláírásával a Fidesz honlapjának szerkesztőségéhez, és más sajtóorgánumokhoz.

A közlemény szerint nem ez az első eset, amikor illetéktelenek visszaélnek a Fidesz, illetve a párt munkatársainak nevével, e-mail címével. Korábban – tavaly október 20-án – ugyancsak álközleményt juttattak el ismeretlen személyek több sajtóorgánumhoz Révész Máriusznak, a Fidesz volt szóvivőjének a nevében.

A Fidesz a korábbi esethez hasonlóan rendőrségi feljelentést tesz ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik