Belföld

Szijjártó: Gyurcsány képmutató

Szijjártó Péter szerint arról kell dönteni az áprilisi választásokon, hogy egy "képmutató, lízingelő, uszodaépítő" legyen-e Magyarország következő miniszterelnöke. "Ez az egy ember akarja megvédeni tőlünk a köztársaságot, ez szánalmas, barátaim" - mondta a Fidelitas elnöke a szervezet demonstrációján a Szalay utca 4. számú épület előtt.

Szijjártó Péter arra biztatta az illetékes hatóságokat, hogy mielőbb induljon meg a polgári peres eljárás, amely gyorsan visszajuttatja Gyurcsány Ferenc cégétől a 300 négyzetméteres ingatlant köztulajdonba, “ahonnan eltűnt mindnyájunk kárára”.

A fideszes politikus elmondása szerint fél éve volt arra, hogy utánajárjon, miként lehet megszerezni 8,3 millió forintért egy 300 négyzetméteres ingatlant, miként köthet az állam egy napon két szerződést, amely több száz millió forintba kerül neki, vagy hogyan lehet 705 millió forintért privatizálni úgy, hogy ebből mintegy 700 millió a hitel.

A demonstráció után Szijjártó Péter arra kérte a néhány száz résztvevőt, hogy nyomatékként írják alá azt az ívet, amelyen az áll: “Gyurcsány + 234 millió Ft = Köztársaság -234 millió Ft.”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik