Belföld

Pártgyűlések – merre kerüljünk?

Az MSZP és a Fidesz nagygyűlései miatt megbénul a város a hétvégén, a rendőrség ugyanis számos utat lezár. A Kossuth tér és az Andrássy út környékén pedig nem lehet majd parkolni. Szombaton jobb idő lesz.

Április elsején reggel 8 órától vasárnap 20 óráig tilos megállni a Kossuth téren, az Alkotmány utcában, a Balassi Bálint utcában, a Széchenyi felső rakpart mindkét oldalán a Jászai Mari tér és a Roosevelt tér között; az Akadémia utcában, a Nádor utca mindkét oldalán a Széchenyi utca és a Vértanuk tere között. Továbbá a Vértanuk terén, a Vajkay utcában, a Kozma Ferenc utcában a Honvéd utcában, a Szemere utcában, a Nagy Ignác utcában, a Hold utcában, a Vadász utcában, a Bihari utcában, a Báthory utcában és a Báthory utca mindkét oldalán a Vértanúk tere és a Honvéd utca között .

A Fidesz vasárnapi rendezvénye miatt tilos megállni és várakozni a Bajcsy-Zsilinszky út mindkét oldalán a Nyugati tér és az Alkotmány utca közötti területen, a Jászai Mari téren a Margit híd hídfője melletti parkolóban és az Olimpiai emlékpark területén lévő parkolókban.

2006. április 2-án 11 órától 2006. április 2-án 20 óráig nem lehet behajtani a Szent István körút – Bajcsy-Zsilinszky út – József Attila utca – Duna által határolt területre, valamint a Bajcsy-Zsilinszky útra a Nyugati tér és a József Attila utca között.


Változások a tömegközlekedésben


Szombat reggeltől várhatóan 18 óráig rövidebb útvonalon közlekedik a 4-es autóbusz: a Gyöngyösi utcától csak Mexikói útig jár. A lezárások miatt a gyors 20-as és a 30-as autóbuszok Újpest felé a Dózsa György útról a Dvorák sétány – Olof Palme sétány – Hősök tere – Állatkerti körút – Állatkerti úton, míg a Baross tér tér felé a Dózsa György útról az Állatkerti út – Állatkert körút – Hermina út – Ajtósi Dürer sor felé kerülik ki a lezárt Hősök terei szakaszt.


Szombaton a kisföldalatti Hősök tere megállója egész nap, a Bajza utcai állomás 11 órától lezárásra kerül. A kisföldalattit a Kodály körönd, a Vörösmarty utca és az Oktogon megállóknál lehet ezen a szakaszon igénybe venni.


Április 2-án, vasárnap hajnaltól várhatóan 20 óráig a 2-es villamosok rövidebb útvonalon , a Közvágóhídtól csak a Garibaldi utcáig közlekednek. 11 órától várhatóan szintén este 20 óráig nem jár a 72-es és a 78-as trolibusz, a 73-as trolibuszok pedig 11 órától a 76-os jelzésű trolik vonalán közlekednek. Rövidebb útvonalon járnak a 70-es trolibuszok vasárnap, az Erzsébet királyné útja, aluljáró és Lövölde tér között. A 15-ös autóbuszok 11 órától várhatóan 20 óráig módosított útvonalon közlekednek : a Bécsi úttól – József Attila utca – Roosevelt tér – Apáczai Csere János utca érintésével.


Trolipótló autóbuszok közlekednek vasárnap 70-78Tp jelzéssel a Baross tér és a Podmaniczky utca között . A Bajcsy Zsilinszky út felé a 70-es trolibuszról a Bajza utcában található Városligeti fasor nevű megállóban lehet a trolipótló autóbuszra átszállni, ellenkező irányban a trolipótló autóbuszról a 70-es trolibuszra a Rottenbiller utcában található Lövölde téri és Damjanich utca nevű ideiglenes megállókban lehet átszállni.


Tanácsok a Fidesz rendezvényszervezőitől


A Fidesz internetes oldalán hasznos tanácsokat adnak a nagygyűlésükre érkezőknek.


Azok, akik autóbusszal mennek a Kossuth térre nem tudnak leparkolni az árvíz miatt az alsó rakparton. Ezért a szervezők a buszokkal érkezőknek azt ajánlják, hogy szálljanak ki a Nyugati téren vagy másik irányból az Erzsébet téren, és gyalogosan közelítsék meg a helyszínt. A buszsofőrök pedig menjenek a Felvonulás térre, ahol parkolni is tudnak.


Nem ajánlják a szervezők a kettes metrót, legalábbis ne a Kossuth téren szálljanak le az emberek. Ugyanis amennyiben a metró forgalma meghaladja kapacitását, vagy már nincs hely az állomás elhagyására a téren, akkor a Kossuth téren nem áll meg a metró.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik