Belföld

Kövér: volt egyáltalán terrorfenyegetés?

A nemzetbiztonsági bizottság ülése után sem tudunk többet az esetleges terrorfenyegetettségről, mint a közvélemény - mondta a testület pénteki zárt ülését követően Kövér László, a bizottság fideszes elnöke.

Nincs egyértelmű válasz arra, kik, hol, mikor, kik ellen, miért, kinek a megbízásából akartak robbantani, illetve megalapozottak voltak-e egyáltalán a fenyegetettségre vonatkozó információk – jelentette ki Kövér László. A politikus érthetetlennek nevezte, hogy a partnerszolgálattól március 22-én érkezett információról, amely arra vonatkozott, hogy külföldi bűnözői csoportok magyarországi akcióikat akarnak végrehajtani választási nagygyűléseken miért csak 27-én értesítették az országos rendőrfőkapitányt, és miért csak 29-én hívták össze a terroristaellenes koordinációs bizottságot – kérdezte.

Kövér László közölte: tisztázni kell, miként és honnan, itthonról vagy külföldről jutott a Népszabadság “az államtitkot tartalmazó” információhoz a fenyegetésről. Hozzátette, hogy miután az információ már megjelent a lapban, a miniszterelnök helyesen járt el, hogy sajtótájékoztatót tartott. Kérdésre válaszolva egyetértett azzal a megfogalmazással, hogy vagy maga a fenyegetés, vagy a fenyegetéssel való fenyegetés is a demokrácia ellen irányul, a Büntetőtörvénykönyv mindkét tényállást ismeri és “logikailag is mindkettő elképzelhető”.

Hozzátette, hogy nem szeretne találgatásokba bocsátkozni, és arra a kérdésre, kinek az érdeke a fenyegetés, úgy válaszolt: “egyetlen olyan elvileg felvethető válaszlehetőség sem fogalmazható meg, amelyik ebben a pillanatban racionálisnak fogadható el”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik