Belföld

Tűz fenyegette a Fidesz debreceni irodáját?

Eloltották a tűzoltók a csütörtökön délután keletkezett épülettüzet Debrecen belvárosában. Az épületben található a Fidesz városi irodája is.

A kora délután keletkezett tetőtűz 4-es fokozatú volt, a tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre. A tűz során nyolc lakásban keletkezett kár – közölte Czéh István tűzoltó ezredes, katasztrófavédelmi parancsnok. Elmondta, hogy a lakásokat még most is vizsgálják, elképzelhető, hogy emelkedik a kárt szenvedett otthonok száma.


A tüzet 40 tűzoltónak hat fecskendővel sikerült eloltani, két fecskendőt tűzoltólétrákról a magasból irányították az égő tetőzetre. Bár a környéken hatalmas füst gomolygott sokáig, és rátelepedett a belvárosra, füstmérgezés nem történt, mint ahogy a tűz során más személyi sérülés sem. Czéh István arról is tájékoztatott, hogy a tetőtérben, ahol a tűz keletkezett, szigetelési munkákat végeztek, Ezért “nem zárható ki az emberi közreműködés” a tűz keletkezésében – mondta a katasztrófavédelmi igazgató, hozzátéve, hogy emberi felelőtlenségre gondol. A tűz eloltásának utómunkálatai vélhetően az esti órákban fejeződnek be Debrecen belvárosában. A tűz okát tovább vizsgálják.


A Hajdú Online úgy tudja, hogy egy debreceni cég három dolgozója kívülről kátrányborítást helyezett el a cseréptetőn. Az anyagot – a jobb illeszkedés végett – némileg felmelegítették egy gázpalack használatával. A 30-40 centiméteres láng valószínűleg becsapott a cserép alá, ahol a korábbi tetőtér beépítése során elhelyezett szigetelőanyag lángra kapott. A munkások azonnal megkezdték az oltást porral és vízzel, ám nem bírtak a mindinkább elharapódzó tűzzel – írja a haon.hu.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik