Belföld

Liberális játék lesz Mikolából

Az SZDSZ New-York-i utat ad annak, aki a legjobbnak ítélt Mikola-megnyilvánulást beküldi. Gusztos Péter szerint a Fidesz ugyanis kettős beszédet folytat.

A kék, “kovácspistis” kisbusz üvegoldalán 6-6 tévékészüléken vetítették egyszerre az augusztusi Budapest Parádéról készült videófelvételeket, illetve Mikola István pécsett mondott, nagy felháborodást keltett beszédét, miszerint az Andrássy úton “szinglikből összeálló hordák” mennek, miközben recsegő rádióból technozene szól.

Gusztos Péter bejelentette, hogy az SZDSZ játékot hirdet, azaz várják a választóktól Mikola István legjobbnak tartott megnyilvánulásait. A legjobb “beszólásokat” beküldők között egy New York-i repülőutat fognak kisorsolni, utalva ezzel a Szex és New York című televíziós szinglisorozatra.

“Az a meggyőződésünk (…), hogy egyfajta kettős beszédet folytat a Fidesz, Mikola István kimond bizonyos dolgokat, majd utána a Fidesz vezetői finom elhatárolódásokat tesznek (…) tehát a jó rendőr-rossz rendőr szerepéről van szó. Jön Orbán Viktor, ő a jó rendőr, és azt mondja, hogy pontosabban kell majd fogalmazni a kampányban, van a rossz rendőr, ez pedig Mikola István jelen pillanatban, aki kimondja sokuknak a vágyát” – fogalmazott Fodor Gábor.

Gusztos Orbán Viktor reggeli nyilatkoztára úgy reagált, Mikola István őszinte politikus, éppen ezért pontosan fogalmaz, és inkább Orbán Viktornak kellene őszintén megmondania, mit gondol Mikola István elveiről, illetve arról, hogy ha kormányra kerülnek, valóban be akar-e emelni a kabinetbe egy ultrakonzervatív nézeteket valló miniszterelnök-helyettest.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik