Belföld

Kivonult a Fidesz a közgyűlésről

Kivonult a Fidesz-MDF-Gazdakörök frakció a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés pénteki üléséről, amikor a testület a megyét érintő fejlesztési elképzelésekről tárgyalt.

Az előterjesztés címében ugyanis olvasható volt az “Új Magyarország program” elnevezés, s Rácz Róbert Fidesz-frakcióvezető szerint – miután a dokumentum szinte szó szerint megegyezett az MSZP honlapjáról letölthető programmal, és azt reklámozza Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is -, nem a közgyűlésen, hanem pártgyűlésen kell róla tárgyalni. Miután a közgyűlés Rácz Róbert javaslatát elvetve nem vette le a napirendről az előterjesztést, a Fidesz-MDF-Gazdakörök frakció képviselői a tárgyalás idejére kivonultak a teremből.

Ez nem pártprogram, hanem a Magyar Köztársaság programja, egy megye programja, aminek a megvalósításáért együtt kellene lobbiznunk – reagált a történtekre Derzsi Miklós szocialista képviselő. Hasonlóan foglalt állást Korcsmáros Sándor, Nádudvar polgármestere, aki szerint nem pártprogramról, hanem nemzeti fejlesztési tervről van szó, olyan elképzelésekről, amelyek jól illeszthetők az észak-alföldi régió fejlesztési koncepciójába.

A képviselők konkrét javaslatokat tettek az előterjesztéshez arra vonatkozóan, hogy a második nemzeti fejlesztési terv társadalmi vitája során – amelybe jól illeszkedőnek nevezték a közgyűlési előterjesztést – a legfontosabb megyei elképzelések kerüljenek a megyei dokumentumba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik