Belföld

Áder szerint fantommal harcolnak a szocialisták

A szocialisták mindig keresnek egy rossz félmondatot, amibe belekapaszkodhatnak, ha pedig nem találnak, akkor gyártanak egy fantomot, amivel elkezdenek hadakozni – mondta Áder János, a Fidesz frakcióvezetője kedd este a Győr-Moson-Sopron megyei Kóny községben.

Az ellenzéki politikus kérdésre válaszolva felidézte Kövér László elhíresült köteles beszédét, amely szerinte úgy lett átformálva, mintha akasztani akarna.

Filmbejátszásokkal kísért előadásában a frakcióvezető szembeállította a Medgyessy-kormány 2002-es kampányígéreteit az elmúlt négy év teljesítményével. Beszélt egyebek között arról, hogy a jóléti rendszerváltás keretében a szocialisták azt ígérték, nem lesz gázáremelés. Ezzel szemben „egy vállalkozó 136 százalékkal fizet többet a gázért, mint négy évvel ezelőtt” – hangoztatta.

Egy kérdésre válaszolva megismételte: kormányra kerülése esetén a Fidesz 14. havi nyugdíjat ad a nyugdíjasoknak ugyanolyan módszer szerint, mint ahogy a 13. havi nyugdíjat fizette ki a Medgyessy- és a Gyurcsány-kormány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik