Belföld

Először állít országos listát roma párt

A párt országos választmánya arról döntött, hogy Kolompár Orbán elnök vezeti az MCF Roma Összefogás Párt országos listáját.

Kolompár Orbán, aki egyben az Országos Cigány Önkormányzat elnöke is, elfogadva a jelölést és megköszönve a bizalmat, azt mondta: mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy az elmúlt 15 év még egyszer ne ismétlődhessen meg. “Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy a cigányaink kikerüljenek a (…) putrikból; mindent meg fogunk tenni együtt veletek azért, hogy a szegregációs oktatás megszűnjön Magyarországon” – ígérte.

Az MCF Roma Összefogás Párt teljesítette az országos listaállítás feltételeit, miután az áprilisi országgyűlési választásokon 29 egyéni jelöltet indít és nyolc területi listát állított. A Magyarországi Cigány Szervezetek Fóruma (MCF) 2005 októberében döntött arról, hogy indul a parlamenti választáson MCF Roma Összefogás Párt néven.

Az országos listán Kolompárt Orbánt ifj. Bogdán János pártszóvivő követi. A harmadik helyen Choli Daróczi József, népművelő, pedagógus, író, költő, a negyediken Bogdán László Baranya megyei választmányi elnök, az ötödiken Daróczi Sándor Józsefné Nógrád megyei jelölt, a hatodikon Farkas Tibor, a Lungo Drom egykori alapítója, volt alelnöke, a hetediken Farkas László tiszaburai polgármester, a nyolcadikon Osztojkán-Farkas Béla író, a Phralipe elnöke szerepel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik