Belföld

Orbán: a demokrácia győzelme az MSZP nagygyűlése

A demokrácia győzelmének tartja Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, hogy a MSZP közterületre hívja a híveit április másodikára. Orbán Viktor kitérően válaszolt az MDF-ről, mint esetleges koalíciós partnerről.

“Én a mostani helyzetet, hogy az MSZP is a közterekre szólítja találkozóra, békés együttlétre hívja a híveit, azt győzelemnek tartom, amit nem mi arattunk a demokrácia fölött, hanem a demokrácia igazi értelme győzedelmesedett, amikor végre a 80-as évek álságos, védő, óvatoskodó mondatait, szövegeit felváltotta az igazi szabadság. Vagyis, hogy az emberek, ha akarnak, ha szükséges, ha okát látják, akkor jöjjenek össze, találkozzanak és mondják el, amit gondolnak” – mondta Orbán Viktor, a legnagyobb ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje azt mondta.

Orbán Viktor a Magyar Rádió Háttér című műsorában elmondta, nehéz az MDF-ről és Dávid Ibolyáról beszélnie. “Először is mégiscsak egy hölgyről van szó, ugyan politikustárs és a közéletben az asszonyok is nagyon kemények, na de mégiscsak egy hölgyről. Ezért nem illendő minősítenem például azt az indítványát, hogy szívesen lenne miniszterelnök, ha a Fidesz nyeri a választást, de csak az MDF-fel együtt tud kormányt alakítani” – mondta.

Arra a felvetésre, hogy ez nem jelenti azt, hogy ha a választások úgy alakulnak, a Fidesz teljesen kizárná az MDF-fel a koalíciót, azt mondta: „ez a másik ok, amiért óvatosan fogalmazok, vagy igyekszem kellő udvariassággal”. Hozzátette: „egy kicsit azért mi ők vagyunk (…) egy táborhoz tartozunk, és kívánok nekik sok sikert, és remélem, hogy a kormányt közösen tudjuk leváltani. Az fáj, hogy ahelyett, hogy a kormány leváltására összpontosítanánk az erőinket – beleértve ebben az MDF elnökasszonyáét meg az egész MDF-ét – minthogy ha állandóan felénk lőnék ki ezeket a mérges nyilakat. Ennek nincs értelme, nem erről szól a jövőnk, hogy mi egymásról hogyan tudunk fájdalmas dolgokat mondani, hanem hogyan tudunk az ország érdekében kormányváltást elérni” – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik