Belföld

Megszűnik a villamosközlekedés a Thököly úton

A 4-es metró felett nem jár majd villamos a Thököly úton, buszok viszont közlekednek majd - közölte a fővárosi önkormányzat városüzemeltetési bizottságának elnöke.

Lakos Imre elmondta, hogy a testület hétfői ülésén a kormánypárti többség egyetértett azokkal a szakértőkkel, illetve tanulmányokkal, amelyek egyöntetűen azt állapították meg, hogy szakmailag nem indokolt a metró felett villamosokat működtetni. Hasonló álláspontra helyezkedett már korábban a főpolgármesteri hivatal szakapparátusa is.

Nem értettek egyet a villamosközlekedés megszüntetésével a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület képviselői, valamint a bizottság ellenzéki tagjai. Szerintük ugyanis nem csupán a Thököly út forgalmát, hanem a környező térség közlekedését is figyelembe kellene venni a villamosokról szóló végleges döntés előtt. A kormánypártiak egyértelműen feleslegesnek tartották azt, hogy a metró felett 10 milliárd forintért villamospályát építsenek ki.

Lakos Imre tájékoztatása szerint a bizottság két hét múlva tárgyal arról, hogy a Thököly út arculata miként alakuljon a jövőben, milyen irányú megbízást adjanak a tervezőnek. Az bizonyos, hogy buszok járnak majd a Thököly úton, arról viszont még vita van, hogy önálló buszsávot is kapjanak-e.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik