Belföld

Az MDF meghirdette a tisztelet napját

Három elemből álló csomagot jelentett be az MDF választási programjának részeként Dávid Ibolya: kegyeleti járandóság, „tisztelet-díj”, „tisztelet-credit” rendszert.

Az MDF elnöke a Tisztelet Társaságának rendezvényén mintegy 13 ezres közönség előtt április 2-ra utalva azt mondta: szóljon ez a nap a családról, töltse ezt a napot mindenki a családja körében.


Feledkezzen el mindenki a mindennapjainkat megfertőző politikai harcról – kérte Dávid Ibolya a jelen lévőktől. Közölte, hogy ezen a napon az MDF politikusai, képviselőjelöltjei ellátogatnak egy-egy szociális otthonba, kórházba, hogy azoknak is örömet szerezzenek, akik nem lehetnek együtt családjaikkal. Dávid Ibolya úgy fogalmazott: „a suttogás néha erősebb az üvöltésnél” (…) Egy reális programmal készülő párt néha többet adhat az embereknek, mint azok, akik sokat ígérnek. Mert nekik a hatalom, nekünk pedig az elveink és a szeretteink számítanak”.


Dávid Ibolya szerint az MSZP és a Fidesz április 2-án az utcára viszi a politikát. „Mindketten irracionális, indokolatlan félelmet gerjesztenek saját táborukban, démonizálva az ellenfelet. Gyurcsány Ferenc a köztársaságot félti Orbán Viktortól, Orbán Viktor pedig a szolidaritást félti Gyurcsány Ferenctől. (…) Én a békés hétköznapokat és az emberek nyugalmát féltem mindkettőjüktől” – tette hozzá.


Bejelentett egy három elemből álló csomagot is, ami az MDF választási programjának része. Elmondta: bevezetnék a kegyeleti járandóságot, azaz a házastársát, élettársát elvesztő nyugdíjas egyhavi átlagnyugdíjban részesülne a legnehezebb napokban. Az MDF vállalja az úgynevezett „tisztelet-díj” rendszerének bevezetését, amelynek keretében gyerekenként háromszázalékos nyugdíjemelést kapnának az időskorúak. Bevezetnék a „tisztelet-credit” rendszert, azaz, az állami felsőoktatási intézményekben tanulók csak akkor juthatnának diplomához, ha évente meghatározott időt a közösséget szolgáló munkával töltenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik