Belföld

Más időpontot kér Orbántól Hiller

Hiller István, az MSZP elnöke arra kéri Orbán Viktort, hogy a Fidesz április 2-ára tervezett budapesti nagygyűlését egy nappal előbb rendezzék meg. A két párt ugyanis ugyanarra a napra hívta össze híveit.

„Az elemi udvariasság, a felelősségérzet és a józan ész nevében arra kérjük a Fideszt, hogy legyen szíves tegye meg, és megrendezendő összejövetelét egy nappal előbb rendezze meg” – fogalmazott a pártelnök. Hozzátette a nap folyamán hivatalosan is értesíti Orbán Viktort: levélben kéri meg arra, hogy a Fidesz ne április másodikán rendezze meg a nagygyűlést.

A szocialisták nagygyűlését szombaton jelentette be Gyurcsány Ferenc kormányfő Miskolcon, az MSZP miniszterelnök-jelöltje a köztársaságért aggódókat várja április 2-án. Orbán Viktor pedig vasárnap, az őt miniszterelnök-jelöltté választó Fidesz-kongresszuson hívta ugyanerre a napra Budapestre mindazokat, akik félelem nélküli Magyarországot akarnak.


Lendvai a biztonsági kockázatot lát


Lendvai Ildikó szerint az emberek biztonságérzetét veszélyezteti a két április 2-ai nagygyűlés. Az MSZP frakcióvezetője az MTV Nap-kelte című műsorában közölte: nem közbiztonsági, hanem “lelki biztonsági” kockázatot lát abban, hogy a Budapestre meghirdetett politikai rendezvényeket egy időben, április 2-án tartja meg a két nagy párt.


“Ez nem jog, hanem politikai tisztesség és erkölcs kérdése”, “ezt én politikai (…) kötekedésnek tartom” – mondta Lendvai Ildikó arra a kérdésre, hogy a Fidesz “rászervezett-e” az MSZP rendezvényére.


Mikola nem lát kockázatot


Mikola István ugyanebben a műsorban viszont azt mondta: ő nem lát kockázatot az április 2-ai rendezvényekben. “A mi társaságunkat mindig fegyelmezettnek láttam, (…) persze provokátorok mindig lehetnek” – mondta a Fidesz miniszterelnökhelyettes-jelöltje, utalva pártja négy évvel korábbi, ugyancsak a Kossuth téren megtartott rendezvényére.

“Nem tudom, hogy ki szervezett rá a másikra, én semmiféle kockázatot nem látok, (…) fegyelmezett a társaság” – mondta Mikola arra a felvetésre, nem történt-e rászervezés a másik párt demonstrációjára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik