Belföld

Kormányzati támogatás a fővárosi útfelújításokhoz

A kormányzat 3 milliárd forintos támogatásával 30 kilométer út újulhat meg a főváros idei 200 kilométerre kiterjedő útfelújítási programja keretében - jelentette ki Kóka János a főpolgármesterrel tartott közös sajtótájékoztatón.

Az I. kerületi Lánchíd utcában, az egyik útfelújítás helyszínén Demszky Gábor elmondta, hogy az idei, 200 kilométerre kiterjedő útfelújítás során több mint 170 útszakaszt korszerűsítenek 21 milliárd forintból. Hozzátette, hogy a kormánnyal együtt idén 200 milliárd forintot költenek a tömegközlekedés feltételeinek javítására és az utak felújítására.

A szabad demokrata szakminiszter közölte, hogy “miközben az egész ország úthálózata jelentős része rossz vagy katasztrofálisan rossz állapotban van”, ők arra szövetkeztek Budapest főpolgármesterével, hogy “minél több pénzt fordíthassanak Budapest úthálózatának javítására”. Kóka János hangsúlyozta, hogy ezt a 3 milliárd forintot abból a 10 milliárd forintból biztosítják, amit az útügyi igazgatás múlt évi átszervezésével sikerült megtakarítani.

Elismerés a fővárosnak

Demszky Gábor (SZDSZ) elmondta, hogy a Financial Times érdekeltségébe tartozó, globális tőkebefektetésekkel foglalkozó fDi magazin a múlt héten A jövő régiója elismerésben részesítette Budapestet. A főpolgármester leszögezte, hogy Budapest gazdasága lendületben van, majd rámutatott, hogy a további fejlődéshez elengedhetetlenül szükség van a város átjárhatóságára, az utak megújítására is.

Demszky Gábor elismerően szólt arról, hogy “a Gyurcsány-kormány felismerte azt, hogy Budapest közlekedése nem a főváros belügye”, ezért összesen több mint 9 milliárd forinttal támogatja idén a fővárosi közlekedés fejlesztését. Megjegyezte, hogy az idén öt szakaszban megvalósuló útfelújítási program első üteme, több mint 30 utca megújítása, április végére befejeződik. Köztük lesz a Lánchíd utca is, amire 45 millió forintot költenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik